KaKo venytti pisteputkeaan kolmeen otteluun sarjakolmosen kustannuksella – ”Pienet muutokset pelitavassa on otettu hyvin haltuun”

Viime aikoina peliään parantanut KaKo nujersi lauantain vierasottelussaan vahvasti kauden aloittaneen sarjanousija SBS Maskun. Säkyläläisten voittolukemiksi 2. divisioonan ottelussa kirjatiin päätöserän onnistumisten turvin 5–3 (3–0, 0–3, 2–0).

Avauserän ja pitkälti koko ottelun kaava oli selkeä. Pallonhallinta oli lievästi kotijoukkueella, mutta Karhukopla iski vaarallisilla vastahyökkäyksillä. Salibandyssä pallonhallinta ei tee läheskään aina autuaaksi, vaan tälläkin kertaa etenkin avauserässä KaKolla oli jopa vaarallisemmat maalipaikat.

Avausosuma oli pienten vaivojen kanssa pelaavan Kalle Sepän näytöstä, kun nopeajalkainen puolustaja laukoi pallon yläkulmaan sooloiltuaan koko kentän läpi. Tapio Valjanen hoiteli puolustuksen avustuksella tyylikkäästi muutamat isäntien vaaralliset maalipaikat, mutta helppoa maalinteko ei ollut vieraillekaan. Päätösminuutilla ketsuppipullo kuitenkin aukesi, kun Jussi Reko ja Akseli Kumpuvuori onnistuivat.

Toinen erä oli ottelun tasaisin, mutta tällä kertaa maalinteossa onnistui vain kotijoukkue. Ottelun tuomaristo tarjosi tähän avaimia ensin KaKolle kahden kotijoukkueen rangaistuksen myötä, mutta vieraiden ylivoima oli tehotonta.
Masku sai tämän jälkeen vielä yhden ylivoiman enemmän, joista viimeisen se onnistui käyttämään. Maalistaan hengen päälle saanut kotijoukkue kavensi minuuttia myöhemmin, ja tasoitus nähtiin vain kuusi sekuntia toisen osuman jälkeen.

Tahtomaali ratkaisi pisteiden kohtalon

Viimeisen 20 minuutin aikana molemmilla oli omat tilaisuutensa karata ottelussa, mutta maaliverkot saivat olla rauhassa tapahtumiin nähden yllättävän pitkään. Lopulta sankarin viittaa soviteltiin KaKon kolmoskentälliselle, jonka laitahyökkääjä Pyry Poso runnoi pallon osin onnekkaastikin maaliin erän puolivälin jälkeen. Maskun kiri ei ottanut käynnistyäkseen, ja lopulta Jari Laksi sivalsi reilut kaksi minuuttia ennen summeria loppulukemat isäntien tyhjään maaliin.

Voitto nosti Karhukoplan sarjataulukossa tasaiseen keskikastiin sijalle kahdeksan. Eroa kolmantena olevaan Maskuun on kuitenkin vain neljä pistettä. Karhukoplan kapteeni Jussi Reko on tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen tappioputken jälkeisissä kolmessa ottelussa, joista on tullut seitsemän pistettä yhdeksästä mahdollisesta.

– Pienet muutokset pelitavassa on otettu hyvin haltuun. Virheiden määrää saatiin nyt pienemmäksi, jonka myötä puolustuspeli pysyi paremmin kasassa. Maalipaikoissa voisimme olla vielä terävämpiä, mutta tästä on hyvä jatkaa ensi lauantain TPS-kotipeliin, Reko totesi.