Karhukopla murskasi raumalaiset Eurassa

Karhukoplan salibandykausi on lähestymässä loppuaan tämän vuoden osalta. Kalenterivuoden viimeistä edellisessä pelissä vastaan asettui raumalainen SalBa 2 Euran Urheilutalolla. Sarjataulukossa joukkueet olivat otteluun lähdettäessä varsin lähellä toisiaan, ja Karhukopla lähti hakemaan ottelusta revanssia ja isoja pisteitä Raumalla syyskuussa koetun 10-6 tappion jäljiltä.

Kotijoukkue tuli ottelun alkuun äärimmäisen määrätietoisena, ja KaKo vyörytti vaarallisia tilanteita SalBa-maalille yksi toisensa jälkeen. Lopulta ajassa 3.03 Jussi Reko sivalsi ottelun avausmaalin SalBa-maalin takakulmaan Kasperi Salon tarjoilusta. KaKo jatkoi painostustaan onnistumatta lisämaaleissa, ja SalBa joutui turvautumaan heti aikalisään. Tämän jälkeen myös vierailijat pääsivät peliin paremmin mukaan, ja hieman ennen erän puoliväliä raumalaiset nousivat tasoihin. Erän loppupuolella Karhukopla jatkoi kuskin paikalla kahdesta jäähystä huolimatta, ja pääsi erätauolle 3-1 -johdossa, kun ensin Jari Laksi napautti ilmasta Kalle Sepän toimituksen maaliin, ja heti seuraavassa vaihdossa Pyry Poso iski niin ikään ilmapallon maaliin Vilho Vännilän levityksestä.

Toiset erät ovat aiheuttaneet useasti Karhukoplalle haasteita, mutta tällä kertaa myös toinen erä oli vahvaa kotijoukkueen näytöstä. Ensin Riku Rajala sai toimitettua omassa päässä pallon Vännilälle, joka päätti vastahyökkäyksen maaliin tarkalla laukauksella. Muutama minuutti tämän jälkeen Kalle Heikkilä käytti pallon Rekolla, ja laukoi nousunsa päätteeksi pelivälineen suoraan syötöstä maaliin. Karhukopla-vyörytys jatkui tehokkaana, kun ensin Laksi löysi vapaana olleen Akseli Kumpuvuoren SalBa-maalinedustalta, ja tämä ei erehtynyt. Erän viimeisen, ja Karhukoplan seitsemännen osuman kapellimestareina toimivat KaKo-hyökkäyksen kärkeen nousseet puolustajat, kun Severi Heiska sai pallon päädyssä, ja syötti SalBa-puolustukselta unohtuneen Salon maalintekoon.

Kolmannen erän ensimmäisen viisiminuuttisen aikana KaKo ratkaisi pelin lopullisesti. Ensin Matias Tähtinen löysi takatolpalta Laksin vapaan lavan, joka jatkoi pallon varmasti maaliin. Vain 19 sekuntia myöhemmin KaKo-puolustaja Petteri Leinon painava laukaus painui SalBa-maaliin Vännilän syötöstä. Tehokkaan viisiminuuttisen päätti Aatu Riitinki, joka laukoi Rekon syötöstä Karhukoplan illan kymmenennen osuman tolpan kautta sisään. SalBa sai erän puolivälissä hieman lohtua ohittamalla toista kertaa vahvasti KaKo-maalia vartioineen Tapio Valjasen. Karhukopla oli kuitenkin myös erän jälkipuoliskolla vierailijaa tehokkaampi – ensin Poso iski Vännilän laukauksen irtopallon läheltä maaliin, ja muutama minuutti myöhemmin Reko vapautti Riitingin uudelleen maalintekoon. SalBa iski illan kolmannen ja viimeisen osuman neljätoista sekuntia ennen päätössummeria. Loppulukemat 13-3 iski kuitenkin kotijoukkue suoraan aloituksesta, kun Reko jatkoi pallon Heikkilälle, ja tämä laukoi pallon vastustamattomasti SalBa-maalin yläkulmaan.

– Todella vahva esitys meiltä viimeviikkoisen tappiopelin jälkeen. Jo ottelun alusta alkaen oli nähtävissä, että tänään ollaan vahvoilla. Yleisön kannalta ei varmaan mikään jännittävä näytös, mutta meidän kannaltamme toki erinomainen asia, että oltiin näin ylivoimaisia, kommentoi Karhukoplan päävalmentajavastuussa lauantaina ollut Janne Paju ottelun tauottua.