Karhukopla nousi sarjakolmoseksi

.

Karhukoplan kausi lähestyy loppuaan, ja lauantaina Eurassa pelattiin Kakon viimeistä edellinen kotiottelu. Vastaan asettui sarjakakkonen Ryhti, joka saapui Euraan kivikovalla, vanhoilla pääsarjatason pelaajilla varustetulla kokoonpanolla. Kotijoukkue lähti otteluun pyrkien eritoten hyvään puolustuspään pelaamiseen vaarallista noustelaishyökkäystä vastaan. Ennen lauantain kohtaamista Karhukopla oli iskenyt sarjan joukkueista toiseksi eniten maaleja, mutta omiin oli myös uponnut kolmanneksi eniten takaiskuja.

Ensimmäisestä erästä muodostui vähämaalinen ja tarkka. Kotijoukkue pystyi toteuttamaan pelisuunnitelmaansa hyvin, ja Ryhti pidettiin poissa vaarallisilta maalipaikoilta aktiivisen ja uhrautuvan oman pään pelin kautta. Vierasjoukkue pääsi hakemaan avausosumaa Severi Heiskan jouduttua jäähylle, mutta Kako-alivoima oli vahvaa. Erän ainoa maali kirjattiin kotijoukkueelle ajassa 11.38, kun Samuli Syrjänen lähti riiston jälkeen nousuun, ja laukoi pallon varmasti Ryhti-maalin perukoille.

Karhukopla jatkoi vahvaa vyörytystään toisen erän alussa, ja kasvatti johtonsa kolmeen maaliin. Ensin Kalle Heikkilä viimeisteli Olli Laaksosen tarjoilusta, ja hetkeä myöhemmin Aatu Riitinki napautti tarkasti tolpan kautta Kakon kolmannen Heiskan syötöstä. Ryhti avasi maalihanat hetki Riitingin osuman jälkeen, mutta toinenkin erä oli Karhukoplan. Jari Laksin kaukolaukaus upposi hetki Ryhti-kavennuksen jälkeen vierailijoiden maaliin, ja ottelun puoleenväliin mennessä Kako johti 4-1. Erän jälkipuoliskolla Ryhti pääsi uudelleen ylivoimalle Jussi Rekon jouduttua jäähylle, mutta Koplan alivoima oli jälleen vahvaa. Hienon toisen erän päätti Pyry Poso, joka uitti rystyltä Kakon viidennen osuman erän viimeisellä minuutilla Kasperi Salon vapauttavasta syötöstä.

Kolmanteen erään Ryhti tuli kovaa, ja onnistui iskemään kaksi kavennusmaalia erän alkupuoliskolla. Petteri Leinon jäähyn myötä Ryhti pääsi jälleen miesylivoimalle, ja tällä kertaa vierailijat myös onnistuivat erikoistilanteessa, kun pallo upposi hienon ottelun Kako-maalilla pelanneen Roni Ojalan taakse. Tämän myötä Ryhti oli vain maalin päässä. Karhukopla sai neljä minuuttia ennen täyttä aikaa rangaistuslaukauksen, kun Laksia rikottiin maalipaikassa. Laksi itse asteli pallon taakse, ja upotti elintärkeän osuman Ryhti-maaliin upean tavaramerkkiveivinsä päätteeksi. Maalin jälkeen vierailija turvautui aikalisään, ja haki kavennusta ilman maalivahtia. Karhukoplan loistava puolustuspään pelaaminen esti kuitenkin noustelaisten yritykset, ja ottelu päättyi 6-4 -kotivoittoon. Samalla Karhukopla paransi playoff-kamppailuasetelmia nousten sarjassa jo kolmannelle sijalle.

– Mahtava peli meiltä. Vastustaja ei tuosta enää juurikaan kovemmaksi voi tässä sarjassa mennä, ja nyt meillä toimi oman pään pelaaminen upeasti. Hyökkäyspäässä oltaisiin voitu olla vielä tehokkaampia, sillä paikkoja lisämaaleihin oli kyllä runsaasti. Koko joukkueelle iso kiitos tästä esityksestä. Nostetaan vielä erikseen esille Kalle Sepän puolustuspään tekeminen vastustajan kärkihyökkääjiä vastaan. Vaikka Kalle otti välillä aika pahaakin osumaa, niin oli kyllä elementissään tässä voitossa kaksinkamppailupelaamisellaan, kommentoi Kako-käskijänä toiminut Janne Paju ottelun jälkeen.