Karhukopla päätti vuoden voiton merkeissä

.

Euran Urheilutalolla nähtiin lauantaina viimeistä kertaa tämän vuoden puolella salibandyviihdettä, kun Karhukopla kohtasi sarjan häntäpäässä majailevan SB Hirvensalon. Turkulaisjoukkue oli onnistunut voittamaan KaKon kauden aikaisemmassa kohtaamisessa Turussa, mutta etukäteiskaavailuissa Karhukopla lähti kotipeliin selkeänä ennakkosuosikkina.

Ensimmäisestä erästä muodostui kotijoukkueelle haastava. Vaikka Karhukopla hallitsikin erää mielin määrin, oli maalinteko haastavaa, ja Hirvensalo pelasi äärimmäisen puolustusvoittoista peliä tukkien maalinedustaa. Ensimmäisen viiden minuutin aikana Karhukopla loi tukun maalipaikkoja, ennen kuin Hirvensalo iski käytännössä ensimmäisestä tilanteestaan irtopallon KaKo-verkkoon ohi maalivahti Roni Ojalan. Myös Karhukopla onnistui maalinteossa muutaman minuutin päästä, kun Matias Tähtisen tarkka laukaus painui vierasmaalin yläkulmaan Kasperi Salon syötöstä. Karhukopla jatkoi pelin hallintaa, mutta erän jälkipuoliskollakin Hirvensalo onnistui ensin, kun irtopallo iskettiin kotijoukkueen maaliin. Erätauolle lähdettiin kuitenkin tasatilanteessa, kun Petteri Leino antoi pallon omassa päässä Kalle Sepälle, ja tämän ilmiömäinen nousu koko kentän läpi päättyi upeaan veivimaaliin.

Toinen erä muistutti pitkälti ensimmäistä. Hirvensalo hyödynsi Karhukoplan jäähyn iskemällä johtomaalin heti erän alkuun. Tämän jälkeen Karhukopla suorastaan dominoi pallolla, mutta maalinteko oli käsittämättömän vaikeaa. Vieraspäädyn maalitolpat kolisivat useampaan kertaan, ja turkulaisten maalivahti otti tukun laatutorjuntoja, ja pitkään näyttikin siltä, ettei pallo meinaa millään upota vierailijoiden maaliin. Lopulta Karhukopla sai vähintäänkin ansaitun tasoitusmaalin erän viimeisellä minuutilla, kun Kalle Heikkilä löysi vapaana olleen Jussi Rekon, ja tämä laukoi pallon Hirvensalo-maalin yläkulmaan.

Kolmannessa erässä Hirvensalo alkoi väsyä Karhukoplan myllyssä, ja kotijoukkue otti myös tulostaululla kuskin paikan, kun Vilho Vännilä ampui KaKon ensi kertaa johtoon. Pari minuuttia tämän jälkeen Aaro Kivistö syötti pallon Oskari Minkkiselle, joka ampui tylysti pallon takayläkulmaan. Ottelu oli kuitenkin kaikkea muuta kuin ohi, sillä Hirvensalo onnistui kaventamaan. Heti seuraavassa vaihdossa KaKo lisäsi johtoaan, kun Seppä löysi maalin takatolpalla päivystäneen Pyry Poson, ja tämä ei erehtynyt. Hirvensalo kuittasi kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa tilanteen maalin päähän, ja pääsi heti perään uudestaan ylivoimalle. Ylivoima oli jälleen tehokasta, kun turkulaiset onnistuivat iskemään irtopallosta tasoituksen. Tasatilanne ehti vanheta ainoastaan kahdeksan sekuntia, kun jäähyltä vapautunut Seppä ampui pallon puolesta kentästä verkkoon. Lopullinen ratkaisu nähtiin ottelun viimeisillä minuuteilla, kun ensin Aatu Riitinki iski suoraan Heikkilän syötöstä KaKo-johdon kahteen maaliin, ja heti perään Samuli Syrjänen upotti Poson syötöstä Karhukoplan yhdeksännen. Viimeisellä minuutilla Hirvensalo onnistui vielä kertaalleen, mutta lopulta Karhukopla poistui pelistä voittajana 9-7 -loppulukemin.

– Pelistä muodostui meidän kannaltamme todella hankala, koska vastustaja käytti harvat paikkansa tehokkaasti, ja vastaavasti me tuhlattiin todella paljon hyviä tontteja etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Paremmasta joukkueesta ei ollut epäselvyyttä, mutta kaveri puolusti ahnaasti omaa maalia, ja toteutti omaa pelitapaansa tunnollisesti, totesi KaKo-valmentaja Henri Virtanen ottelun jälkeen.