Karhukopla palasi kotikentälle voitokkaasti

.

Karhukoplan vuoden 2024 ensimmäinen kotipeli pelattiin lauantaina Euran Urheilutalolla. Vastaan asettui sarjataulukossa huomattavasti alempana majaileva SBS Lieto. Helppoa peliä kotijoukkue ei kuitenkaan odottanut, sillä kauden aikaisemmassa keskinäisessä kohtaamisessa lietolaiset olivat parempia, ja myös aiemmalla kaudella Lieto oli ollut kahdesti vahvempi.

Ottelu lähti käyntiin odotetun laisesti – Karhukopla hallitsi palloa, ja huonommin liikkuva, mutta vastaiskuissa vaarallinen Lieto kyttäsi omia tilaisuuksiaan. Jo ottelun alku osoitti, ettei pelistä tule Kakon kannalta helppoa – Lieto iski erän alkupuoliskolla kahdesti pallon Karhukopla-maalia vartioineen Roni Ojalan taakse. Karhukoplan onneksi erän jälkipuolisko sujui tuloksen valossa paremmin, sillä kotijoukkue onnistui nousemaan tasoihin ennen erätaukoa. Ensin Matias Tähtinen napautti Jari Laksin syötöstä kavennuksen, ja 2-2 -tasoituksen viimeisteli Aatu Riitinki Jussi Rekon laukauksen jatkotilanteesta.

Toiseen erään Karhukopla sai hyvän lähdön – ensin Riitinki onnistui uudelleen Rekon syötöstä juuri ylivoiman päätteeksi, ja heti perään Olli Laaksonen lisäsi johtoa Kalle Sepän esityöstä. Lieto ei kuitenkaan luovuttanut, ja johtoasemassa nukkunut kotijoukkue päästi vierailijan jälleen johtoon kolmella perättäisellä osumalla. Karhukopla käänsi tilanteen kuitenkin itselleen ennen erätaukoa, kun ensin ylivoiman päätteeksi Laksi iski Tähtisen syötöstä, ja erän loppulukemat 6-5 viimeisteli Kalle Heikkilä Riitingin avustamana.

Kolmanteen erään Karhukopla tuli hyvin, kun Reko lisäsi välittömästi Kako-johtoa Heikkilän syötöstä. Lieto ei kuitenkaan luovuttanut, vaan onnistui miltei välittömästi kavennuksessa. Karhukoplan pallonhallinta ei tuonut kaivattua lopputulosta, ja erän puoleenväliin mennessä Lieto onnistui jälleen nousemaan maalin verran kotijoukkuetta edelle. Tämän jälkeen oli Kakon vuoro onnistua kahdesti, kun ensin Tähtinen sivalsi tasoituksen Sepän syötöstä ja pari minuuttia myöhemmin Heikkilä toi Kakon uudelleen johtoon vastahyökkäyksen päätteeksi Riitingin syötöstä. Tämäkään ei kuitenkaan vielä riittänyt, sillä viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Lieto tuli jälleen rinnalle. Jatkoaika häämötti, kunnes ajassa 57:50 Laaksonen iski kaivatun johtomaalin Tähtisen levityksestä. Heti perään Karhukopla iski onnistuneesti vastaan, kun Riitinki viimeisteli hattutempun Rekon syötöstä. Lieto kavensi kuitenkin vain kuusi sekuntia myöhemmin, ja ottelu sai dramaattisen päätöksen, kun Severi Heiska joutui kotijoukkueelta jäähylle. Lieto loi tukun vaarallisia maalipaikkoja kahden miehen ylivoimalla, mutta Kako-puolustus uhrautui pallon eteen useita kertoja, ja selvisi lopulta voittajana maaliin loppulukemin 11-10.

– Todella vaikea vaikea peli, mutta se tärkein, eli voitto saatiin. Inhottava vastustaja, ja me tehtiin kyllä liikaa virheitä keskialueella, ja omassa päässä oli myös turhan paljon ongelmia. Voiton turvin tästä on kuitenkin hyvä jatkaa kohti Porin Satabandy-peliä, kommentoi vetovastuussa lauantaina ollut Janne Paju ottelua.