Karhukopla taipui Maskulle tasaisen väännön jälkeen

.

Karhukoplan runkosarjan viimeinen kotiottelu Euran Urheilutalolla pelattiin lauantaina. Vastaan asteli SBS Masku, ja ottelun lähtökohdat olivat kutkuttavat. Joukkueet majailivat sarjataulukossa tasapisteissä kolmannella ja neljännellä sijalla. Ottelu oli molemmille joukkueille tärkeä, sillä sarjan neljä parasta joukkuetta selviytyvät pudotuspeleihin. Peliin lähdettäessä Masku tiedettiin vahvaksi etenkin puolustuspään pelaamisestaan. Kauden aiempi keskinäinen ottelu Maskussa oli päättynyt KaKon 3-5 -vierasvoittoon.

Ensimmäinen erä lähti käyntiin tasaisissa merkeissä, eikä ensimmäisen 20-minuuttisen aikana nähty kovin monia huippupaikkoja. Masku iski ensin reilun kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Karhukopla ylipelasi keskialueella, ja Masku päätti pallonriistonsa ylivoimahyökkäyksen turvin maaliin. Pari minuuttia myöhemmin myös Karhukopla onnistui avausosumassa, kun Pyry Poso tavoitti Vilho Vännilän lavasta lähteneen laukauksen itselleen, ja ampui pallon varmasti Masku-maalin takakulmaan. Maalihanat pysyivät tämän jälkeen kiinni molempien osalta, vaikka molemmat pääsivät yrittämään johto-osumaa ylivoimalla, ja erätauolle lähdettiin 1-1 -tasatilanteesta.

Toiseen erään KaKo sai oivan lähdön – vahvasti pakin tontilla operoiva Kalle Seppä suoritti erinomaisen nousun, ja lopulta Jari Laksi sipaisi pallon lähietäisyydeltä vierasjoukkueen maaliin. Johdossa Karhukopla ei ehtinyt viihtyä kuin alle minuutin, kun Masku tasoitti suorasta hyökkäyksestä. Hetki tasoitusmaalin jälkeen maskulaiset onnistuivat uudelleen, kun kulmavapaalyönnistä lähtenyt kuvio päätyi pahassa maskissa olleen KaKo-vahti Tapio Valjasen selän taa. Tämän jälkeen ottelu eteni tasaisissa merkeissä, kunnes Karhukopla pääsi neljän minuutin ylivoimalla. Parista hyvästä paikasta huolimatta kotijoukkue ei onnistunut lisämaaleissa, ja viimeiseen erään lähdettiin Masku-johdossa.

Masku tuli terävänä kolmanteen erään, ja kasvatti johtonsa erän toisella minuutilla kahteen maaliin. Tämän jälkeen Masku pelasi johtoasemassa passiivista, pallonhallintaan tähtäävää peliä, ja Karhukopla joutui nostamaan karvaustaan. KaKo sai uuden ylivoimamahdollisuuden, mutta vieläkään ylivoimamaalia ei onnistuttu iskemään. Ajassa 52.18 Samuli Syrjänen nousi loistavasti laitaa pitkin ylös, ja syötti pallon takatolpalle Laksille, joka iski varmasti illan toisensa, ja Karhukoplan maalin päähän. Karhukopla jatkoi vimmatusti tasoitusmaalin hakemista, mutta kotijoukkue sortui viimeisen seitsemän minuutin aikana kahteen jäähyyn. Lopulta vierailijoiden jälkimmäinen ylivoima tuotti tulosta, kun vain noin puolitoista minuuttia ennen täyttä aikaa Masku nousi jälleen kaksi maalia edelle. Lopulta Karhukoplan kiri jäi torsoksi, ja vierailijat juhlivat voittoa 3-5 -loppulukemin.

– Tänään meillä jäi piippuun pitkälti maalinteon tehokkuudessa. Paikkoja lisämaaleihin oli kyllä ihan hyvin, mutta ei vaan uponnut. Toki vierasjoukkueelle myös krediittiä hyvästä ja uhrautuvasta oman pään pelaamisesta. Homma on vielä hyvin omissa käsissä, ja katseet on jo käännetty kahteen viimeiseen matsiin, kommentoi KaKo-käskijä Henri Virtanen ottelun jälkeen.

Kun sarjaa on pelaamatta enää kaksi kierrosta, on Karhukopla neljännellä, ja viimeisellä pudotuspelipaikkaan oikeuttavalla sijalla. Kausi jatkuu tulevana lauantaina vieraspelillä TPS:ää vastaan.