Karhukoplalla kahden tappiopelin viikko

Karhukoplan kotivoitolla käyntiin lähtenyt kausi sai jatkoa kahden vieraspelin otatuksella, kun keskiviikkona pelattiin Raumalla SalBaa ja perjantaina Turussa SB Hirvensaloa vastaan. Lähtökohdat peleihin olivat etukäteen haastavat, sillä etenkin keskiviikon pelissä KaKon rosteri oli repaleinen lukuisten poissaolojen johdosta.

SalBa – KaKo

SalBa-ottelun alkuminuuteilta asti nähtiin tiukkaa vääntöä molemmilta joukkueilta. SalBa kärsi rangaistuksen heti pelin alussa ja Kako otti nopeasti johdon ylivoimalla, kun Jesse Viljanen pääsi laukomaan maalin Jari Laksin syötöstä ainoastaan 2 minuutin pelin jälkeen. Ensimmäisen erän edetessä SalBa alkoi saada peliään toimimaan. SalBa toi joukkueensa takaisin peliin tasoittamalla tilanteen, kun peliä oli pelattu 16 minuuttia. Kako kuitenkin vastasi nopeasti, kun Kalle Heikkilä vei joukkueensa jälleen johtoon Viljasen avustuksella. Aaro Kivistön upea laukaus kasvatti Kako-johdon jo kahteen maaliin. SalBa sai vielä ensimmäisen erän lopulla rangaistuslaukauksen ja laukoi pallon varmasti maaliin, jättäen Kako-vahti Roni Ojalan voimattomaksi. Erätauolle mentiin Kakon johdossa 2-3 tilanteessa.

Toinen erä mentiin pitkälti raumalaisten hallinnassa. SalBa tasoitti pelin ja meni jo kahden maalin johtoon ylivoimamaalilla. Samuli Syrjäsen taidokas laukaus painui verkon perukoille Viljasen tarjoillessa ja Pyry Poson tasoitus Matias Tähtisen syötöstä toi Kakon takaisin mukaan peliin.

Vierasjoukkue lähti kolmanteen erään päättäväisenä, mutta lopulta kotijoukkue juhli. KaKo kärsi läpi pelin kyseenalaisista jäähyistä, ja kolmannessa erässä ne alkoivat kostautua. KaKon Severi Heiska joutui toistuvien rikkeiden takia jäähylle ja SalBa pääsi pyörittämään peliä. SalBan kaksi salamaosumaa kasvattivat johdon jo 8-5 tilanteeseen. Kako haki tilanteeseen korjausta aikalisän voimin, mutta tuloksetta, ja ero venyi nopeasti peräti viiteen maaliin. Heikkilän maali ottelun lopulla toi enää laihan lohdun ja pisteet jäivät raumalaisille loppulukemin 10-6.

KaKon päävalmentaja Henri Virtanen totesi: ”Vaikka tappio kirpaisee, olisi tämä ottelu voinut kääntyä meillekin. Rikkonainen peli vei meiltä parhaan terävyyden. Tuomaritoiminta olisi voinut olla parempaa, mutta pelkästään sen taakse on turha mennä.

SB Hirvensalo – KaKo

Turkuun SB Hirvensalo -peliin KaKo sai useamman runkopelaajan takaisin kokoonpanoonsa keskiviikkoon nähden, mutta tähän peliin säkyläläiset joutuivat lähtemään ilman päävalmentaja Virtasta. Ottelusta muodostui lopulta jännittävä salibandynäytös, joka venyi aina kolmannen erän viimeisille minuuteille asti.

Ottelun alussa KaKo iski nopeasti, kun Jesse Viljanen pääsi laukomaan kaukaa pallon maaliin Kasperi Salon tarkasta syötöstä. SB Hirvensalo onnistui melko tasaisen erän edetessä tasoittamaan tilanteen 1-1:een, ja näissä lukemissa lähdettiin myös erätauolle.

Toisen erän alkuun SB Hirvensalo tuli vahvasti ja iski pallon sisään maalin edustalta. KaKo kuitenkin vastasi nopeasti, kun Kalle Heikkilä toi joukkueensa tasoihin Severi Heiskan syötöstä. Heikkilän maalista ehti kulua vain 4 sekuntia, kun Jussi Reko iski suoraan aloituksesta vierailijat johtoon. Akseli Kumpuvuori kasvatti KaKon johdon 2-4 lukemiin miltei välittömästi edellisen maalin jälkeen. Hirvensalo onnistui kuitenkin erän jälkipuoliskolla ohittamaan KaKo-vahti Tapio Jaakkolan kahdesti, ja täten erätauolle mentiin jälleen tasatilanteessa, 4-4.

Kolmannessa erässä pelin intensiteetti kasvoi. Hirvensalo joutui jäähylle varomattomasta fyysisestä pelaamisesta, ja Matias Tähtinen rankaisi heti ylivoiman päätyttyä Aatu Riitingin syötöstä, vieden KaKon jälleen johtoon. Johtoasema ei kestänyt kauaa, kun Hirvensalo iski pelin jälleen tasoihin. Kolmas erä eteni tasaisesti aina viimeisille minuuteille asti. Lopulta Hirvensalo meni 6-5 johtoon vain kolme minuuttia ennen kolmannen erän loppumista. KaKo haki vimmatusti tasoitusta ja käytti aikalisän, mutta kiri hyytyi vierasjoukkueen jäähyyn, ja KaKo joutui pelaamaan vajaalukuisena. Lopun kiri ilman maalivahtia ei tuottanut tulosta, ja lopulta viikko päättyi kitkerästi nollaan pisteeseen.

Ottelussa valmentaja Virtasta tuurannut Olli Laaksonen kommentoi: ”Tämä oli peli, joka olisi pitänyt voittaa. Oltiin liian heikkoja viimeistelyssä, ja vastustajan ainoa vaarallisempi ketju pääsi liian usein hyville paikoille. Todella kismittävä tappio, mutta kyllä suunta tästä kääntyy”.