Karhukoplalle voitto Porista

.

Karhukoplan kausi jatkui sunnuntaina Porin Itätuuli Areenalla, kun vastaan asettui paikallinen Satabandy. Syyskauden kohtaaminen Eurassa oli päättynyt maali-ilottelun jälkeen 14-10 säkyläläisten eduksi, ja Porista lähdettiin jahtaamaan voittoa ja tärkeitä sarjapisteitä loppukautta ajatellen.

Ensimmäinen erä oli Karhukoplan. Vierasjoukkue pysyi vastustajaa enemmän pallolla, ja liikkui myös kentällä kotijoukkuetta paremmin. Mitään maalimässäilyä erässä ei nähty, mutta lopulta Kako onnistui hoitamaan ensimmäisen 20-minuuttisen lukemin 0-3. Tahtipuikkoa ensimmäisessä erässä heilutti Olli Laaksonen, joka iski kaksi maalia Jari Laksin ja Kalle Sepän syötöistä. Lisäksi Aatu Riitinki onnistui kertaalleen maalinteossa Severi Heiskan tarjoilusta.

Kako jatkoi toisessa erässä varsin ehjää viisikkopelaamista, ja tämän kautta myös toinen erä kirjattiin Koplalle. Toisen erän maalinteon aloitti Kalle Seppä, joka iski tavaramerkkiveivillään pallon Satabandy-maaliin. Sepän osuman jälkeen myös Satabandy sai maalihanat auki, mutta Karhukopla oli kuskin paikalla: Karhukoplan viides maali upposi Satabandy-maaliin ottelun puolivälissä, kun Matias Tähtisen terävä laukaus painui verkkojen perukoille Laaksosen tarjoilusta. Tämän jälkeen oli Kako-ylivoiman vuoro, kun kotijoukkueen alivoimanelikko sahattiin hajalle, ja Petteri Leino tälläsi pallon maaliin Riitingin syötöstä. Pari minuuttia tämän jälkeen Jussi Reko karvasi pallon, ja iski riiston päätteeksi Karhukoplan seitsemännen osuman. Tämän jälkeen Satabandy vaihtoi maalivahtia, ja sai erän lopussa iskettyä hieman lohtua porilaisille tuoneen 2-7 -osuman Kako-maalia vartioineen Roni Ojalan selän taa.

Kolmanteen erään Karhukopla lähti selvästä johtoasemasta, mutta johdon turvaamisessa oli turhan paljon ongelmia. Erä lähti käyntiin kahdella Karhukoplan jäähyllä, ja Satabandy onnistui molemmilla ylivoimakerroilla, nousten kolmen maalin päähän. Kavennusten jälkeen Akseli Kumpuvuori onnistui lisäämään Kako-johtoa survomalla irtopallon lähiedustalta Satabandy-maaliin Pyry Poson laukauksen jatkotilanteesta. Satabandy kuittasi tämän iskemällä kaksi kertaa toiseen päätyyn, ennen kuin Riitinki nosti Kakon jälleen kolmen maalin verran edelle Leinon loistopassista. Peli näytti ratkeavan lopullisesti, kun nelisen minuuttia ennen täyttä aikaa Karhukopla sai uuden ylivoiman, ja käytti tämän välittömästi hyödykseen, kun Kalle Heikkilä laukoi Rekon syötöstä pallon tarkalla vedolla maaliin. Porilaiset eivät olleet kuitenkaan vielä luovuttaneet, vaan ottivat Kakon kymmenennen osuman jälkeen aikalisän ja kuudennen kenttäpelaajan, joka näytti myös tuottavan tulosta. Seuraavan muutaman minuutin aikana Satabandy jauhoi 6vs5-ylivoimalla pallon kolme kertaa Kako-maaliin, ja ajassa 59.24 Kako oli enää maalin verran edellä. Pelin loppu kuitenkin selvitettiin, ja Karhukopla poistui ottelusta voittajana 9-10 -loppulukemin. Samalla Kako nousi sarjassa neljännelle ja viimeiselle pudotuspelisijalle.

– Pari ekaa erää meiltä todella hyvää tekemistä. Kolmannessa erässä taisi olla sitten vähän hyvän olon tunnetta, ja ihan pikkuinen passivoituminen antoi heti kotijoukkueelle iskun paikkoja. Tasakentällisin oltiin kyllä pelissä selvästi parempia, mutta ylivoimatilanteissa kaveri oli vaarallinen. Tulevan lauantain Ryhti-peliä ajatellen puolustuspäätä pitäisi saada vielä tiivistettyä, totesi Kako-käskijä Henri Virtanen ottelun tauottua.