Karhukoplan kausi jatkui niukalla tappiolla

Euran Urheilutalolla nähtiin lauantaina tasainen salibandytaisto, kun KaKo ja FBC Turku ottivat mittaa toisistaan Länsirannikon 2. divisioonan sarjapelissä. Karhukopla lähti peliin katkaisemaan orastavaa tappioputkea, ja FBC Turku tarjosi tähän kovan haasteen.

Kotijoukkue pääsi juhlimaan heti ottelun alussa, kun KaKon Matias Tähtinen iski pallon verkkoon ajassa 1:11 Jesse Viljasen oivasta syötöstä. FBC ei kuitenkaan jäänyt nuolemaan näppejään, ja iskivät joukkueensa kahdella nopealla osumalla johtoon. KaKon fyysinen pelaaminen johti rangaistukseen, jonka seurauksena FBC pääsi ylivoimalle. Vierasjoukkue seurasi tilanteen loppuun asti ja pääsi lopulta iskemään maalin edustalla pomppineen pallon maaliin ylivoiman loppupuolella. KaKo jatkoi sisukkaasti taistelua ja Riku Rajala iski kavennuksen Aaro Kivistön laukauksen irtopallosta. FBC kuittasi KaKo-kavennuksen kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa. Pallo pomppi myös FBC:n päässä, kun Kalle Heikkilän päätylaudasta kimmonnut laukaus löysi tiensä verkon perukoille yläriman ja maalivahdin selän kautta. Ensimmäiselle erätauolle mentiin tilanteessa 3-4.

Toisen erän alussa turkulaisjoukkueen mailan nostaminen johti rangaistukseen, ja Tähtinen käytti tilaisuuden hyväkseen iskien illan toisensa Jussi Rekon syötöstä. KaKon rangaistus mailaan lyömisestä antoi FBC:lle mahdollisuuden mennä takaisin johtoon, mutta kotijoukkue puolusti tiiviisti estäen maalin. FBC osui kuitenkin kertaalleen ennen erän päättymistä ja kolmanteen erään mentiin edelleen vierailijan yhden maalin johdossa.

KaKo laittoi kaiken likoon kolmanteen erään. Erän ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana FBC onnistui kuitenkin kasvattamaan johtonsa kahteen maaliin. KaKon Samuli Syrjänen kavensi eroa upean nousunsa päätteeksi Pyry Poson hienosta esityöstä, mutta FBC kuittasi tämän jälleen välittömästi, kun tarkka laukaus painui KaKo-maalilla torjuneen Tapio Valjasen selän taakse. KaKo lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia ja tämä palkittiin maalilla, kun Viljanen iski tarkalla rannellaukauksella pallon verkkoon Rekon syötöstä. Viimeiset minuutit olivat täynnä jännitystä, kun FBC joutui rikkomaan ja kotijoukkue pääsi ylivoimalle hakemaan tasoitusmaalia. KaKo vyörytti peliä ilman maalivahtia 6-4 ylivoimalla, mutta lopulta FBC iski 6-8 -loppulukemat tyhjään maaliin.

Kaiken kaikkiaan Kako ja FBC tarjosivat yleisölle jännittävän kamppailun, jossa molemmat joukkueet taistelivat kiivaasti arvokkaista sarjapisteistä. FBC pääsi juhlimaan voittoa, mutta paremmalla viimeistelyllä ottelu olisi voinut kääntyä yhtä hyvin kotijoukkueelle. Karhukopla pelaa seuraavan kotiottelunsa 28.10. kun vastaan asettuu sarjanousija Satabandy.