Karhukoplan kausi päättyi kirvelevään tappioon

.

Karhukopla kohtasi kauden viimeisessä runkosarjaottelussa turkulaisen AFC Campuksen Nousiaisten Nouste Areenalla lauantaina. Panokset otteluun olivat äärimmäisen kovat – otteluun lähdettäessä Karhukopla majaili sarjataulukossa neljännellä ja viimeisellä playoff-paikkaan oikeuttavalla sijalla ja kotijoukkue Campus oli säkyläläisiä perässä ainoastaan pisteen erolla. Kotijoukkue oli viimeiseen kamppailuun lähdettäessä pakkovoiton edessä, siinä missä KaKolle riitti ottelusta myös tasapeli.

Ensimmäinen erä oli erittäin hermostunut, ja kovat panokset näkyivät molempien joukkueiden pelissä. Karhukopla sai peliin salama-alun: vain 19 sekuntia ehti vanhentua, kun oivassa kevätvireessä oleva maalinsylkijä Jari Laksi iski tuttuun tapaan maalinedustalta Koplan johtoon Olli Laaksosen laukauksen reboundista. Myös kotijoukkue sai maalihanat auki muutama minuutti myöhemmin, ja tasoitti pelin. Erän loppupuolella Campus iski vielä uudelleen, käyttäen Karhukopla-puolustuksen nukahduksen tylysti hyväkseen.

Toiseen erään Karhukopla tuli paremmalla peli-ilmeellä, ja hallitsi hienoisesti pelitapahtumia. Ensi töikseen KaKo kesti Campuksen erän alun ylivoiman, ja tämän jälkeen vierailijat pyrkivät pitkillä avauksilla lyömään painetta kotijoukkueen kenttäpäätyyn. Campus puolestaan keskittyi hitaisiin lähtöihin omista, ja peli olikin äärimmäisen passiivista, kun kotijoukkueella oli pallo. Erän ainoa maali nähtiin ajassa 26:17. Karhukopla-hyökkäys sahasi kotijoukkueen puolustuksen repaleiseksi nopealla pallonliikuttelulla, ja lopulta Aatu Riitinki ampui 2-2 -tasoituksen suoraan Jussi Rekon poikittaissyötöstä.

Kolmas erä noudatteli pitkälti samaa kaavaa kuin kaksi ensimmäistä erää – peli oli todella varovaista, ja Karhukoplan maalivahti Tapio Valjanen sekä kotijoukkueen virkaveli torjuivat kovalla prosentilla lisämaalien syntymiset. Ajassa 51:19 kotijoukkue onnistui nousemaan uudelleen johtoasemaan, mutta KaKo kuittasi pelin tasoihin heti seuraavassa vaihdossa, kun Laksi syötti pallon Akseli Kumpuvuorelle, ja tämä nosti pallon Campus-maalin etukulmasta sisään. Välittömästi tasoituksen jälkeen KaKo pääsi ylivoimalle. Juuri kotijoukkueen jäähyn päättymisen jälkeen Kopla nousi edelle, kun Kalle Heikkilä antoi nappisyötön, ja Laaksonen laukoi vierailijat johtoon. Karhukopla pääsi heti uudelleen ylivoimalle, mutta lisämaaleja ei nähty.

Pari minuuttia ennen täyttä aikaa kotijoukkue turvautui aikalisään, ja otti kuudennen kenttäpelaajan kehiin. Ajassa 58:48 kotijoukkue onnistui tasoituksessa, ja jatkoi ilman maalivahtia vyöryttämistään kohti KaKon omaa päätä. Lopulta Campuksen paine oli liikaa, kun ajassa 59:21 kotijoukkue pääsi juhlimaan johtomaalia, kun maalin takaa tullut syöttö tavoitti Campuksen hyökkääjän, ja tämä nosti pallon taidokkaasti etuyläkulmaan. Karhukoplalla oli 39 sekuntia aikaa nousta tasoihin, mutta aikalisästä ja ylimääräisestä kenttäpelaajasta huolimatta tämä ei onnistunut, ja lopulta Campus pääsi juhlimaan runkosarjan neljättä, ja playoff-paikkaan oikeuttavaa sijaa. Karhukoplan vaiherikas kausi päättyi näin ollen runkosarjan viidennelle sijalle.