Karhukoplan niukkojen tappioiden putki sai jatkoa

Lietohallille oli perjantai-iltana kerääntynyt salibandyn ystäviä seuraamaan, kun SBS Lieto ja Karhukopla ottivat mittaa toisistaan Länsirannikon 2. divisioonan kuumassa kamppailussa.

Ensimmäinen erä alkoi vauhdikkaasti, kun kotijoukkue onnistui maalinteossa vain 18 sekunnin pelin jälkeen. Nopea vastahyökkäyspeli oli lietolaisten vahvuus, ja he onnistuivat laukomaan pallon KaKon verkkoon vielä kahdesti ennen erän puoliväliä. KaKo sai kuitenkin kurottua eron yhteen maaliin erän loppupuolella. Jesse Viljanen ampui Kalle Heikkilän sekä Kasperi Salon syötöistä kahdella tarkalla laukauksella vierailijat maalin päähän, ja erätauolle lähdettiin 3-2 -lukemista.

Toinen erä noudatteli pitkälti ensimmäisen erän kaltaista kaavaa: kotijoukkue iski vastaan, ja Karhukoplalla oli ongelmia lietolaisparketilla pelin avaamisen osalta. Myös toisen erän maalinteon aloitti kotijoukkue tehokkaan ylivoimansa turvin, ennen kuin Matias Tähtisen illan ensimmäinen kavensi eron jälleen yhteen maaliin Olli Laaksosen tarjoilusta. Hetki KaKo-kavennuksen jälkeen lietolaisjoukkue onnistui maalinteossa kahdesti, ennen kuin Tähtinen iski eränsä toisen osuman jälleen tarkalla rannelaukauksellaan Samuli Syrjäsen syötöstä.

Kolmas erä alkoi Karhukoplan suunnitelmiin nähden täysin väärällä tavalla. Lieto iski kolme nopeaa maalia, ja johti peliä jo viidellä maalilla 45 minuutin kohdalla. Karhukopla ei ollut kuitenkaan vielä luovuttanut: Jussi Reko aloitti vierailijoiden kirin purjehdittuaan koko kentän läpi maalintekoon. Seuraavassa vaihdossa Tähtinen viimeisteli hattutemppunsa tinttaamalla pallon Lieto-verkkoon Aatu Riitingin syötöstä. Välittömästi tämän jälkeen oli kolmannen KaKo-ketjun vuoro, kun Akseli Kumpuvuori iski lähietäisyydeltä Jari Laksin tarjoilun maaliin. Vierailijoiden kiri tyrehtyi hetkellisesti alivoimaan, jonka KaKo kuitenkin kesti, ja pian tämän jälkeen tulikuuma Tähtisen lapa iski jo neljättä kertaa pallon Liedon verkkoon Laaksosen syötöstä. KaKo oli noussut jo maalin päähän, mutta sortui jälleen jäähyilyyn, ja Lieto käytti tällä kertaa ylivoimansa hyväkseen onnekkaan päätylaidasta kimmonneen pompun seurauksena. Erän päätteeksi KaKo haki vielä kavennusmaalia ilman maalivahtia tuloksetta, ja täten pisteet jäivät Lietoon loppulukemin 10-8.

– Tällä hetkellä ei vaan tunnu riittävän voittoihin asti. Äärimmäisen turhauttavaa, kun niukkoja tappioita tulee, mutta tulosta pitää kunnioittaa, ja kehitettävää pelistämme kyllä löytyy. Palaveerasimme joukkueen kanssa ennen harjoituksia, ja täten suunnitelmat kurssin kääntämiseen lauantain Satabandy-kohtaamista ajatellen on nyt tehty, totesi Karhukoplan päävalmentaja Henri Virtanen.