Karhukoplan voittokulku jatkuu

Karhukoplan kausi salibandyn länsirannikon 2-divisioonassa jatkui lauantaina Euran Urheilutalolla. Vastaan asettui turkulainen AFC Campus, ja ennakkoon ottelusta oli helppo odottaa tasaista kamppailua, sillä ainoastaan yksi piste erotti joukkueet sarjataulukossa ennen lauantain mittelöä.

Viime otteluissa ensimmäiset erät ovat olleet Karhukoplalle vahvoja, ja hyvät otteet ottelun ensimmäisellä 20-minuuttisella jatkuivat edelleen. Vaikka vierailija siirtyi muutaman minuutin pelin jälkeen johtoon, oli Karhukopla kuitenkin pelillisesti edellä, ja lopulta erän jälkipuoliskolla tämä alkoi näkyä myös tulostaululla. Ensin Kasperi Salo syötti pallon Aatu Riitingille, jonka tarkka laukaus upposi Campus-maalin etukulmaan. Noin minuutti tasoituksesta kotijoukkueen lähettämä laukaus kimposi Campus-pelaajan mailan kautta onnekkaasti omaan maaliin. Erän viimeinen kolmeminuuttinen muodostui vielä tehokkaammaksi: ensin Jussi Reko ampui pallon maaliin Kalle Heikkilän syötöstä. Seuraavassa vaihdossa Jari Laksi iski lähietäisyydeltä Matias Tähtisen esityöstä, ja erän viimeisellä minuutilla Heikkilä nosti pallon läheltä yläkulmaan Salon erinomaisen läpisyötön päätteeksi.

Jos pelin alut ovat olleet Karhukoplan vahvuus, niin miltei yhtä usein toisessa erässä on ollut enemmän ongelmia. Myös tällä kertaa keskimmäinen erä tuotti kotijoukkueelle eniten hankaluuksia. Turkulaisjoukkue kuroi eron kahteen maaliin erän ensimmäisen viiden minuutin aikana Karhukoplan hieman passivoiduttua, vaikka erätauolla tiedostettiin, ettei vastustajalle kannata antaa siimaa. Erän keskivaiheilla kotijoukkue onnistui lisäämään maalieron jälleen neljään, kun ensin Heikkilä vapautti Severi Heiskan maalinedustalta maalintekoon, ja vain 11 sekuntia tästä Tähtinen iski suoraan Akseli Kumpuvuoren levityksestä pallon jälleen turkulaisten verkkoon. Hetki Tähtisen osuman jälkeen Karhukopla joutui jäähylle, ja Campus-ylivoima onnistui laittamaan pallon ohi hyv. Tässä kohtaa peliä KaKon tekeminen oli heikoimmillaan, ja vierasjoukkue onnistui ylivoiman jälkeen vielä kahdesti. Kotijoukkueen onneksi Heikkilä lisäsi johdon jälleen kahteen maaliin Riitingin syötöstä vain kuusi sekuntia Campuksen viimeisimmän osuman jälkeen. Viimeiseen erään lähdettiin tasaisesta tilanteesta 8-6.

Kolmanteen erään Karhukopla onnistui palauttamaan pelinsä toista erää paremmaksi. Ajassa 41:37 nähtiin illan tyylikkäin osuma, kun Karhukoplan Kalle Seppä sai pallon Kumpuvuorelta, lähti päättäväisenä nousuun, ja nosti ilmiömäisellä veivillä pallon ohi hölmistyneen Campus-maalivahdin. Kaksikymmentä sekuntia Sepän bravuurin jälkeen Campus onnistui kuitenkin välittömästi, ja ero oli jälleen kahdessa maalissa, aina erän jälkipuoliskolle asti. Ajassa 51:33 Riitinki voitti pallon omissa ja siirsi sen Rekolle, joka onnistui nousemaan Campus-puolustuksen läpi, ja nostamaan pallon rystyltä vierailijoiden maaliin. Campus onnistui vielä kaventamaan viisi minuuttia ennen loppua, mutta ilman maalivahtia pelaaminen tyrehtyi välittömästi, kun Heikkilä viimeisteli hattutempun tyhjään maalin pallonriiston jälkeen. Ottelun loppulukemat 12-8 ampui Tähtinen totutun tarkalla laukauksellaan.

”Tehtiin pelistä hyvän alun jälkeen vähän vaikeampi, kuin olisi pitänyt, mutta joukkue pelaa tällä hetkellä hyvällä itseluottamuksella ratkaisuhetkillä. Ansaittu voitto jälleen kerran, ja tästä on hyvä jatkaa runkosarjan toiselle puolikkaalle”, kommentoi KaKo-valmentaja Henri Virtanen ottelun jälkeen.