Karhukoplan voittoputki päätökseen sarjakärjen kustannuksella

Karhukoplan sarjapelit jatkuivat Turussa Paimion Ruoskaa vastaan. Molemmat joukkueet lähtivät peliin vahvoista lähtökohdista, sillä kotijoukkue Ruoska tuli peliin peräti yhdeksän ottelun voittoputkessa, ja säkyläläisvierailija kolmen voiton sekä viiden pelin pisteputkessa. Kauden ainoan tappion sarjakärki Ruoska oli kärsinyt nimenomaan Karhukoplaa vastaan sarja-avauksessa Eurassa, ja KaKo lähti Turkuun paimiolaisporukan uudelleen kaataminen mielessään.

Ensimmäinen erä lähti käyntiin tasaisissa merkeissä, ja molemmille joukkueille siunaantui muutama maalipaikka. Ensimmäisenä maalinteossa onnistui kotijoukkue Ruoska, kun pallo pistettiin KaKo-maalivahti Roni Ojalan selän taakse terävän syöttökuvion päätteeksi. Hetki Ruoskan avausosuman jälkeen Karhukopla pääsi ylivoimalle, ja säkyläläiset onnistuivat tasoituksessa. Samuli Syrjänen syötti pallon Kalle Sepälle, jonka tarkka rannelaukaus painui kaukaa Ruoska-maalin yläkulmaan. KaKolle siunaantui tasoitusmaalin jälkeen heti kaksi uutta ylivoimaa, mutta tällä kertaa maalinteko ei onnistunut parista laatupaikasta huolimatta. Vierailijan tehottomuus kostautui, kun Ruoska iski tappamiensa jäähyjen perään kaksi maalia. Erätauolle lähdettiin lukemissa 3-1.

Toiseen erään Karhukopla tuli hyvin, ja lopulta kavennusmaali syntyi, kun Jari Laksi napautti ilmasta Matias Tähtisen tarjoilun verkkoon. Myös toinen erä jatkui varsin tasaisissa merkeissä, mutta tolppia lähemmäs Karhukopla ei maalinteossa päässyt. Vastaavasti kotijoukkue hyödynsi tehokkaasti pari KaKon puolustuspään virhettä, ja iski Laksin maalin jälkeen pallon kahdesti Koplan verkkoon. Täten Ruoska onnistui kasvattamaan johtonsa kolmeen maaliin ennen viimeistä erää.

Kolmannen erän alku oli Karhukoplan kannalta ikävä, sillä kotijoukkue Ruoska iski lyhyessä ajassa kaksi maalia lisää vierailijoiden verkkoon. Tämän jälkeen KaKon pelissä oli havaittavissa turhautumista, ja Ruoska pääsi kertaalleen ylivoimalle, mutta tuloksetta. Saman tien Ruoskan ylivoiman perään kotijoukkue sortui väärään vaihtoon, ja avasi Karhukoplalle vielä sauman kiriin. KaKo-yv toimi jälleen, kun Jussi Reko lähetti pallon maalin kulmalle, josta Kasperi Salo napautti pallon ilmasta rystyllä sisään. Välittömästi kavennusmaalin perään Laksi veti ilmasta pallon uudelleen Ruoska-verkkoon, mutta tuomaripari hylkäsi tämän vedoten mailaan lyöntiin. Hetki hylätyn maalin jälkeen Laksi onnistui uudelleen, tällä kertaa hyväksytysti, kun maalinedustalle unohtunut KaKo-laituri jatkoi pallon verkkoon Akseli Kumpuvuoren oivasta syötöstä. Karhukopla jatkoi kiriään, mutta lopullisesti takaa-ajo vesittyi kahteen KaKo-jäähyyn ottelun viimeisen kolmen minuutin aikana. Näin ollen sarjakärjessä jatkava Ruoska venytti voittoputkensa jo kymmeneen otteluun loppulukemin 7-4.

”Vastustaja tiedettiin äärimmäisen kovaksi, ja tällä kertaa ei ihan riittänyt. Pelissä olimme ihan hyvin mukana, mutta muutamat puolustuspään virheet koituivat kohtaloksemme. Sen lisäksi maalipaikoissa olisi pitänyt olla hieman terävämpänä”, kommentoi Karhukopla-valmentaja Henri Virtanen ottelua pelin jälkeen.