Karhukoplan vuosi 2024 alkoi tappiolla

.

Karhukoplan salibandyottelut länsirannikon alueen kakkosdivisioonassa jatkuivat perjantaina reilun kuukauden tauon jälkeen. Vastaan Turun Bolt Gardenissa asettui FBC Turku Akatemia, ja ennen peliä joukkueet majailivat sarjassa peräkkäisillä sijoilla vierasjoukkue KaKon ollessa kolmen pisteen verran FBC:tä edellä.

Ensimmäinen erä lähti tarkkaavaisesti käyntiin, ja lopulta ottelun avausmaalia jouduttiin odottamaan aina erän jälkimmäiselle kymmenminuuttiselle. Kotijoukkue onnistui maalinteossa ensimmäisenä rangaistuslaukauksesta. Maalihanat aukesivat tämän jälkeen kunnolla: KaKo tasoitti pelin välittömästi Jari Laksin osuessa Olli Laaksosen esityöstä. Kotijoukkue meni uudelleen johtoon, mutta Laksi iski jälleen välittömän kuitin Kalle Heikkilän tarjoilusta. Tämän jälkeen FBC onnistui kahdesti, jonka jälkeen Laksi viimeisteli jo illan kolmannensa Kalle Sepän syötöstä. Ensimmäinen erä oli kuitenkin kotijoukkueen, joka lisäsi johtonsa 5-3:een ennen erätaukoa.

Toinen erä alkoi Karhukoplan kannalta murheellisesti, kun FBC kasvatti johtoaan kahdella maalilla. Aatu Riitinki yritti käynnistää KaKo-kiriä viimeistelemällä vierailijan illan neljännen Severi Heiskan avauksesta, mutta kotijoukkue FBC oli myös toisessa erässä parempi ja tehokkaampi, ja lisäsi KaKo-kavennuksen perään johtonsa peräti viiteen maaliin, ennen kuin Karhukopla-maalilla aloittanut, ja vierasjoukkueen puutteellisesta puolustuspään pelistä kärsinyt Tapio Valjanen vaihdettiin Tapio Jaakkolaan. Maalivahtivaihdoksen jälkeen FBC onnistui toisessa erässä vielä kertaalleen, ennen kuin Pyry Poso iski Jaakkolan avauksesta erän päätöslukemat 10-5:een.

Kolmanteen erään Karhukopla lähti näin ollen isosta takaa-ajoasemasta. Kirivaihdetta Karhukopla ei saanut viriteltyä, vaan vierasjoukkue syyllistyi lukuisiin jäähyihin, ja FBC meni menojaan lisäten johtoaan kahdella maalilla. Kolmannen erän loppupuolella Jussi Reko onnistui vielä tuomaan pientä lohtua Karhukoplalle, mutta loppulukemat 13-6 viimeisteli ottelun viimeisellä minuutilla kotijoukkue FBC kahden miehen ylivoimalla. FBC nousi voittonsa myötä sarjassa Karhukoplan kanssa tasapisteisiin.

– Tällä kertaa meillä ei riittänyt, ja vastustajan pääsarjaringistä tulleet vahvistukset olivat kyllä pitelemättömiä. Loppukauden tavoitteena on yhä päästä sarjassa neljän sakkiin ja tätä kautta pudotuspeleihin, ja se on vielä ihan hyvin meidän näpeissä, kunhan tulevana lauantaina päästään taas kotiluolassa takaisin voittojen tielle, kommentoi KaKo-valmentaja Henri Virtanen tulevaa ottelun jälkeen.